Ри Ри Ра е стая за игра. Място, където деца и родители общуват свободно, играят и се забавляват! И откриват света като песен: ра-ра-ри... ри-ри-ра

КОНТАКТИ И РАБОТНО ВРЕМЕ

_________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
РИ РИ РА - ЕДИСОН - ж.к. Яворов >>> - свободни места!
__________________________________________________________________________

вторник, януари 19, 2010

Ден за здраве: йога и мляко от кашу




Йогата с деца от 1.5 до 2.5г е специфична - всички упражнения трябва да се изпълняват стриктно от майките, а децата са свободни при желание да се включат или да си играят с нещо друго. На този етап децата не могат да бъдат мотивирани по друг начин да правят йога освен чрез примера на мама. А йогата е полезна тъй като помага за подобряването на концентрацията и ни учи как да релаксираме.
Ермина ни раздвижи с лека и приятна йога, а малките шушулки попиваха всяко движение. Особено активна беше Пати (1.9г), която се включи с радост заедно с мамите в йога позите.
Руми се активизира както винаги, когато дойде часа на готвенето и хапването. Ани ни демонстрира интересна идея от суровоядството - приготви ни мляко от кашу с приятен канелен аромат. То се услади най-много на Ради - естествено.

3 коментара:

  1. Ани, напиши напиши как да си направим Мяко от Кашу ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Как се прави мляко от кащу научих в този сайт вдъхновителен сайт: www.zamianazaem.com
    Там рецептата е за "Мляко с канела", от нея в РиРиРа съкратихме само кайсиевите ядки, за да не объркваме прекалено детски стомахчета: 1/2 ч.ч. накиснати за няколко часа ядки кашу, 1 с.л. сусам се смилат с вода/300мл/ до възможно най-фина консистенция. "Млякото" трябва да мине през цедка. Разбивате още веднъж с мед/около 2с.л/ и може да добавите още вода. Сервира се поръсено с мъничко канела. Мисля, че всеки може да регулира количеството на отделните съставки, според специфичния вкус, който иска да усети :)

    ОтговорИзтриване