Ри Ри Ра е стая за игра. Място, където деца и родители общуват свободно, играят и се забавляват! И откриват света като песен: ра-ра-ри... ри-ри-ра

КОНТАКТИ И РАБОТНО ВРЕМЕ

_________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
РИ РИ РА - ЕДИСОН - ж.к. Яворов >>> - свободни места!
__________________________________________________________________________

четвъртък, март 17, 2011

PECS ПРЕЗЕНТАЦИЯ

ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДЕЦА С АУТИЗЪМ И СПЕЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИ “ТАЦИТУС”


На 22 март 2011г. Сдружение „Тацитус”, с любезното партньорството на МБАЛ „Токуда Болница София” има удоволствието да ви покани на безплатен информативен семинар, който ще запознае българската аудитория с PECS - система за комуникация чрез размяна на картинки. Системата PECS има за цел изграждането на независима комуникация, обучавайки индивида да общува с помощта на стимулиращи и подкрепящи стратегии. Това е световно признат, уникален, комуникативен пакет за хора от аутистичния спектър, както и за хора с нарушения в развитието, близки до тези от спектъра. PECS работи успешно в диапазон от всякакви възрастови групи, демонстриращи разнообразие от комуникативни, когнитивни и физически нарушения и може да доведе и до развитие на реч. PECS презентацията е подходяща за всички специалисти, които имат досег с деца с нарушения в развитието, както и за родители на такива деца. Фактът, че в България липсват сертифицирани професионалисти, владеещи PECS, налага необходимостта стъпка по стъпка да се измине пътят от началото на тренингите и този информативен семинар е първата крачка напред. Лектор ще бъде сертифицираният PECS специалист Anna Plessa (Гърция). Целта на проекта е да се постави началото на качествено, професионално и легитимно обучение на български колеги, които да предоставят още един начин за комуникация на децата от аутистичния спектър.

Събитието ще се проведе на 22 март 2011г, от 10.00ч, в конферентната зала в МБАЛ „Токуда Болница София” (9-ти етаж). Семинарът ще се води на английски език (без превод), с продължителност 3 часа, включително времето за въпроси и отговори.

Участието на семинара е безплатно, като единственото условие, с оглед на ограничените места, е предварителното записване на телефоните на център „Тацитус”

Очакваме Ви!

тел. 4834633; 0885 146030

web site: www.tacitus-bg.com e-mail: tacitus_bg@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар