Ри Ри Ра е стая за игра. Място, където деца и родители общуват свободно, играят и се забавляват! И откриват света като песен: ра-ра-ри... ри-ри-ра

КОНТАКТИ И РАБОТНО ВРЕМЕ

_________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
РИ РИ РА - ЕДИСОН - ж.к. Яворов >>> - свободни места!
__________________________________________________________________________

петък, март 05, 2010

Буквата на мама - весела азбука


Някой от ририранчетата започнаха да проявяват засилен интерес към буквичките и изписаните думи. Затова и заради празника на мама, Ани ни подари едно буквено занятие. Мъничетата заедно с мамите направиха книжки с най-хубавата буква - тази на мама. Необходими са две квадратни парчета твърд картон/Ани беше подготвила подложки от мукава/. В едното парче е изрязана буквата на мама. Картончетата изрисувахме с боички. Меджу тях поставихме парченце плат, и ги привързахме с шнурче през перфорираните отвори.
Детенцето учи изписването на буквата като минава с пръстче през отвора и усеща грапавината на текстила. Повече за играчките, които стимулират развитието на сензориката и фината моторика на децата, ще научим в неделя в Работилница РиРиРа.
Буквичките видяхме и като човечета, които се хващат за ръчички, когато искат да ни кажат нещо хубаво. Тези на снимката са направени от опаковка от шоколад, картончета прегънати на две, в прегъвката има прорез, през който минава листче оформено с главичка и ръце.
Как се казваш, мамо?

Няма коментари:

Публикуване на коментар