Ри Ри Ра е стая за игра. Място, където деца и родители общуват свободно, играят и се забавляват! И откриват света като песен: ра-ра-ри... ри-ри-ра

КОНТАКТИ И РАБОТНО ВРЕМЕ

_________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
РИ РИ РА - ЕДИСОН - ж.к. Яворов >>> - свободни места!
__________________________________________________________________________

четвъртък, март 04, 2010

Фрустрацията

Петя ни разказа за фрустрацията при малките деца. Всяка майка сподели в какви ситуации детето е изпадало в това състояние. Получихме и съвети как да постъпваме. Eто няколко:
Когато вашето дете например се опитва да вземе нещо непозволено, преди да го дръпнете от ръцето му, му обяснете защо това е опасно. Важно е да разбере, че го правите за да не пострада, а не за да го дразните.
Ако много се е разтроил малкият човек, направете нещо неочаквано и смешно, за да пренасочите вниманието му от проблема. Например, можете да се спънете и да паднете или да се престорите, че говорите с някого по "телефона" - вместо телефон вземете например банан.
Особено полезни за превенцията на тантруми могат да са ролевите игри при деца след около 2г. Когато детето е спокойно, играйте на следната игра- нека детето е "Мама", а мама се превърне в тръшкащо се бебе. За по-правдоподобно си сложете дори например шапката на детето и се снишете. Когато детето поиска да направите нещо, започнете да се държите по бебешки. Реакцията на детето ще имитира вашата собствена, в подобна ситуация. Яко а? Много е важно да правите тази игра, само когато детето е спокойно, и в никакъв случай, когато е вбесено или се държи лошо. То трябва да разбира, че се преструвате и играете роля.

А ето какво друго интересно намерих по темата.
http://ri-ri-ra-read.blogspot.com/2010/03/blog-post.html

още от Училище за родители тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар