Ри Ри Ра е стая за игра. Място, където деца и родители общуват свободно, играят и се забавляват! И откриват света като песен: ра-ра-ри... ри-ри-ра

КОНТАКТИ И РАБОТНО ВРЕМЕ

_________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
РИ РИ РА - ЕДИСОН - ж.к. Яворов >>> - свободни места!
__________________________________________________________________________

вторник, януари 12, 2010

Ден за ЗДРАВЕ


В първия Ден за здраве опитахме елементи от една много мъдра и изпитана система за здраве - тази на йога упражненията, и една много питателна зимна салата. Йога е преди всичко философия на живот, което трудно можем да обясним на дечица на 2-3 годинки. Това, което можем да им предадем са красивите плавни движения чрез асоциирането им с елементи от природата - растения и животни, и така заедно да затоплим сърцата си. Така в стаята първо зажужаха "пчелички", раздвижиха се крачета и ръчички, порасна "дърво", а след това и "планини" от мами, под които и около които поскачаха весели "жабета", прелетяха дори и две "феи". Мама Ваня сподели един прекрасен поздрав специално за деца, интерпретация на познатия на всички йога практикуващи "Хари Ом Тат Сат": "Хари Ом, бъди добър, прави добро. Йога значи здраве!"
За зимната салата децата помогнаха с голямо усърдие като сами нарязаха почти всички съставки: варени картофи, изпечено във фолио червено цвекло, червен лук, кисели краставички и ябълка. Подкрепихме салатата със сок от лимон, съвсем малко сол, и заливка от кисело мляко разбито със зехтин и захар на вкус/за предпочитане кафява/:)

Няма коментари:

Публикуване на коментар