Ри Ри Ра е стая за игра. Място, където деца и родители общуват свободно, играят и се забавляват! И откриват света като песен: ра-ра-ри... ри-ри-ра

КОНТАКТИ И РАБОТНО ВРЕМЕ

_________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
РИ РИ РА - ЕДИСОН - ж.к. Яворов >>> - свободни места!
__________________________________________________________________________

вторник, декември 11, 2012

Граждански протест срещу новия Закон за предучилищното и училищното образование

На 12.12.2012 г. пред Народно събрание от 10.00 започва граждански протест.
Законът за предучилищно и училищно образование в работния му вид налага задължително постъпване на децата в детска градина в годината, в която навършат 4. Законът предлага същестуването единствено на три възможни форми на работа с деца - детска градина, училище и център за личностно развитие. За децата до 3 години се предвижда отглеждане в "яслени групи", към които Законът за предучилищно образование и стандартите му нямат отношение. Яслената група и според новия Закон ще продължава да се дефинира единствено според наредба на Министерство на здравеопазването?!

Да, "образователната система е консервативна система". Но тя има нелеката задача да подготви личностите на новото хилядолетие - свободните личности. За тях, г-н/г-жо Експерт, каква детска градина и какво училище рисуваш с този закон?

1 коментар:

  1. Трябва да е задължително да ходят на детска градина на 4 години, за да се напълнят детските градини ли? Каква е истинската причина? От друга страна няма места в детската градина, която желая да запиша моето дете и която ми е много удобна. Имам възможност детето ми да бъде гледано от баба му, която е била учителка в основно училище и е преподавала над 20 години на деца от 3 до 8 клас. Смятам, че тя ще му даде по-добро начало от колкото в детската градина. А и повече грижа и лично внимание. Мнението на майките няма ли значение в този случай? Защо трябва да се връщаме години назад за сметка на децата ни?!

    ОтговорИзтриване