Ри Ри Ра е стая за игра. Място, където деца и родители общуват свободно, играят и се забавляват! И откриват света като песен: ра-ра-ри... ри-ри-ра

КОНТАКТИ И РАБОТНО ВРЕМЕ

_________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
РИ РИ РА - ЕДИСОН - ж.к. Яворов >>> - свободни места!
__________________________________________________________________________

неделя, ноември 14, 2010

Идеята за родителски кооперативи спечели малка наградка и обществено внимание :)



Миналата седмица във фоайето на Университета по архитектура, строителство и геодезия имаше нещо като инсталация по повод Деня на урбаниста : работилница да си направим град, всички ние:
"Искало ли ти се е някога сам да създадеш средата, в която живееш? Може би да вземеш морската градина на Варна и да я сложиш в София? Или да сложиш голям парк в центъра на Перник? Да построиш небостъргач?...и какво ли още не...

Ето защо по случай 8 ноември – СВЕТОВЕН ДЕН НА УРБАНИЗМА, АСУБ кани всички желаещи да се присъединят към желанието ни да създадем своя собствен град във фоайето на новата сграда на УАСГ! Нека видим резултата от идеите на всички нас – урбанисти, архитекти, инженери, социолози, еколози, културолози ...бъдещи професионалисти или просто хора, които имат отношение към градската среда!"

Прекрасна идея, а още по-забавна беше реализацията. Креативността и изобретателността на студентите (и не само студенти) , преплетени с голяяма доза чувство за хумор:)) Всеки, който иска можеше да изреже нещо, залепи и сложи, като се записваха идеите и имената в една тетрадка (моментът с личната отговорност). И това, в продължение на една седмица. Ето малко снимки:






Случайно минавах през Университета и реших и аз да се включа като представител на съсловието "майки с деца" :) И какъв по-добър момент от това за самоизразяване, за това да кажем какво ни е наобходимо, какво можем да направим, как искаме да бъде променена средата за нас и за децата ни. И съвсем на шега сложих едни сърца по райони - родителски кооперативи : алтернативна форма за отглеждане на деца. Доста набиваща се на очи форма сърце:), нямаше друга подобна, а и отговаря точно на съдържанието :)) И така се надявах повече хора да се зачудят какво е това, да се поинтересуват и замислят.



Интересното стана, когато ми се обадиха, че идеята е спечелила награда :)) прекрасна книга "Earth-a journeu to time" от името на Българския съвет за устойчиво строителство, за което им благодарим. Наградите са просто поощрения, не за да се хвалим с тях. Но когато създадем скоро още един родителски кооператив ще се похвалим :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар