Ри Ри Ра е стая за игра. Място, където деца и родители общуват свободно, играят и се забавляват! И откриват света като песен: ра-ра-ри... ри-ри-ра

КОНТАКТИ И РАБОТНО ВРЕМЕ

_________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
РИ РИ РА - ЕДИСОН - ж.к. Яворов >>> - свободни места!
__________________________________________________________________________

събота, март 27, 2010

Клас РиРиРа - От семенце - цветенце!



Точно на Лазаровден посяхме много семенца вълшебство в РиРиРа - за да ни е весело, шарено и чудно през цялата година. Бате Миле ни гостува за втори път с много забавни фокуси - с помощта на съвсем обикновена пръчка и малко магичен прах успя да напълни "от нищото" малка чашка с шарени топчета! И освен това в ръцете му водата просто изчезна! Още по-хубавото е, че позволи на всеки да разгледа отблизо фокусническите предмети. Така или иначе чудото на магията не е в предметите;)
Напълнената с топчета чашка ни помогна да си обясним как в природата се образуват семенцата - цветята имат специални кутийки - плодници, в които ако попадне подходящ магичен;) цветен прашец , започва чуден процес на растеж - и така скоро растението дава семенца. А те от своя страна представляват куфар с безценен багаж хранителни вещества, така че когато семенцето попадне на благоприятни условия /влага и топлина/ малкият зародиш в семенцето да има всичко необходимо да започне да расте. Разгледахме отвътре зърна от леща и боб, а също и семенца от калдъръмче - миниятюрните растенийца вътре очакваха да ги поставим в хубава почва и да ги полеем. Стискаме палци пролетното слънце да помогне и скоро да видим покълналите главички на малките бобчета в градинката на РиРиРа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар